Attention i kampanj för inkluderande nätklimat

Kommande vecka medverkar Attention Hisingen-Kungälvs projekt Nätkoll i kampanjen #skärpning. Det görs i samarbete med BRIS, Friends, Sverok, Nätkoll, Institutet för juridik och internet och Facebook. Tillsammans riktar vi strålkastarljuset på vårt gemensamma ansvar för att skapa en inkluderande nätkultur. Nätkoll är först ut.

Flicka med mobiltelefon

Nätkoll har tagit fram utbildningsmaterial för föräldrar och skola för att uppmärksamma nätets möjligheter och risker och stärka ungas egna strategier. Inom kort finns de för fri nedladdning på projektets sida. Några av Nätkolls utbildningsfilmer har klippts ihop av Make Equal för #skärpning.

Teman som kommer lyftas under veckan är föräldrars rädsla över vad unga gör på internet, vikten av att våga be proffsen om hjälp, att vara en vuxen förebild, tips på hur en kan ha civilkurage och vad en kan göra om en blir utsatt för hat eller hot online. Tillsammans vill vi skapa en samhällsdebatt kring näthat som präglas av ett fokus på lösningar och metoder, snarare än skräckbilder och pekpinnar. Make Equals kampanj #skärpning arbetar lösningsfokuserat mot näthat och för ett inkluderande nätklimat. Varför? För att internet är på riktigt. Skärpning är, liksom projekt Nätkoll, ett projekt med finansiering från Arvsfonden.

Läs mer om projektet Nätkoll >>

Ta del av kampanjen #skärpning >>