Ny film om idrott och NPF

Idag lanserar vi filmen Idrott och NPF som har tagits fram av Attentions projekt Idrott för alla. Syftet är att väcka tankar och öka medvetenheten inom idrottsrörelsen. Så mycket som 40 procent av barn och unga med NPF slutar idrotta redan mellan 9 och 12 år. När barn utan diagnos idrottar som mest. Projektledaren Lena Lindahl har stora förväntningar på förändring.

Caroline och Ethan Cragg i filmen idrott och NPF

Caroline och Ethan Cragg medverkar i i filmen.

– Jag hoppas att man får upp ögonen för de här barnens utmaningar och att idrottsrörelsen visar en vilja till förändring.

Projektet vill skapa en mer fungerande idrott för barn och unga med NPF. Tillsammans med Riksidrottsförbundet produceras därför också utbildningar med särskild NPF-kunskap som ska ingå i grundkursen för ledare.  De första utbildningarna ska starta till hösten 2017.

– Jag upplever ett stort tryck utifrån och tror att vi har många intresserade mottagare som kommer ta emot vårt viktiga budskap. Vi har också mycket mer på gång under året som kommer, säger Lena.

Projektet har även tagit fram nya material i förändrings- och påverkanssyfte. Skriften ”En fungerande idrott för alla” kom samtidigt som filmen lanserades i maj och finns att beställa på Attentions webbshop.

Följ projektet på Facebook

 


Dela detta: