BEO ger råd med hjälp av chatt

Är du elev, förälder eller arbetar inom skolan och vill få råd vad gäller mobbning och annan kränkande behandling?

Då kan du kontakta BEO, Barn- och elevombudet. Det ingår i BEO:s uppdrag att informera om gällande lagstiftning samt barns och elevers rättigheter.

 • Har du frågor?
  Välkommen att kontakta BEO per telefon, e-post eller numera även via en chattfunktion. Chatten är öppen för frågor dygnet runt och svar publiceras löpande på webbsidan. Det går bra att vara anonym.
 • Vad säger lagen?
  Det är nolltolerans mot kränkningar i skolan. Läs mer om barns och elevers rättigheter samt vad lagen säger här.
 • Klagomålshantering
  Om du eller ditt barn har svårigheter i skolan är den snabbaste vägen till lösning att ta kontakt med de ansvariga på skolan. I första hand bör du vända dig till rektor.
 • Från och med den 1 juli 2011 ska även alla kommuner och fristående skolor ha rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. Du kan vända dig till rektor, kommunen eller den fristående skolans huvudman för att få information om rutinerna för klagomålshanteringen.
 • Göra en anmälan
  Du kan vända dig till Barn- och elevombudet och Skolinspektionen om du är kränkt och inte får hjälp från din skola. Det kan till exempel vara att du som elev blir slagen varje dag. Eller att du som förälder har en dotter som blir retad utan att personalen gör någonting åt det.

Kontakta BEO

 

 

 


Dela detta: