Ständigt mycket att prata om

Saknar du oss på Attentionbloggen? Att vi varit tysta ett tag beror på att vi håller på att skapa en ny mer funktionell Blogg. Vi räknar med att den är klar i början av februari.

Just nu nöjer jag mig därför med att kommentera de många reaktionerna på Nathan Shachars text i måndagens Dagens Nyheter.

Det är ju inte precis nytt att en debattör påstår att ADHD inte finns. Ändå blir jag och många av Attentions medlemmar upprörda varje gång det händer. Vi jobbar i ett riksförbund som organiserar många av de medlemmar han avfärdar på ett okunnigt och kategoriskt sätt. Tonen är givetvis hård.

Den internationella diagnosmanualen DSM kallar han “den förment vetenskapliga rullan DSM, de amerikanska psykiatrernas kanon över godkända mentala störningar. Till formen är luntan ett mönster av systematik, till innehållet är den ett medeltida abrakadabra. Den sväller ut för varje ny upplaga, eftersom ”experter” och läkemedelsföretag bråkar och slåss för att få med sina senaste påfund”.

Vi på Attention har tipsat Shachar att han borde ta sig tid att ta del av Sydsvenskans artikelserie om hur barn och vuxna med ADHD har det i dagens samhälle

Jag och mina arbetskamrater häpnar över hur man som författare med helt andra specialkunskaper på meritlistan kan ta till sådana brösttoner!

Vi på Attention har tipsat Shachar att han borde ta sig tid att ta del av Sydsvenskans artikelserie om hur barn och vuxna med ADHD har det i dagens samhälle, där man också beskriver de olika orsaker som man tror ligger bakom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Läs gärna själva in Sydsvenskans artikel.

I DN-artikeln påstås vidare att ADHD inte finns i Indien, vilket det givetvis gör, precis som det gör i hela världen. Dessutom lätt att kolla för den som kan googla: www.adhdindia.com

/ Anki Sandberg 2012-01-10


Dela detta: