Attention bakom kameran

Idag får Attention besök från SKL, Sveriges kommuner och landsting, för att få tips och idéer på hur de arbetar med film som ett sätt att nå ut med sin verksamhet.

 

Det ska bli väldigt intressant eftersom vi på Attention har en del tankar om hur vi kan använda oss av filmer på hemsidan och i vår kommunikation. Ett sätt är att lägga upp små korta filmklipp som komplement till artiklar och texter på hemsidan för den som hellre ser på film och lyssnar än att läsa texter.

En annan möjlighet som SKL arbetar med är att sända film från sina konferenser och möten. Det är ett sätt att nå ut med intressanta föreläsningar, seminarier och workshops till fler och gör att även den som inte har tid, råd eller möjlighet att åka och vara med på konferensen kan ta del av disksusionerna och kunskapen där.
En annan fördel med film är att det är ett sätt att förmedla budskap som är väldigt svårt att göra med bara ord. Har ni till exempel sett den fantastiska filmen från Attentions ungdomsprojekt?
Det finns helt klart mycket att göra med att utveckla hur vi använder film i Attentions både intressepolitiska arbete och i att sprida information och kommunicera inom förbundet. Har du några idéer på hur vi kan jobba vidare med film och vilka ämnen du skulle vilja se filmer om på Attentions hemsida?

 

 

 

 


Dela detta: