Nytt projekt – Körkortsprojektet

I samband med Vägverkets nya regler för körkort 2008 rapporterade svenska medier under rubriker som “ADHD-diagnos blir hinder för körkort” (DN 10.03.2008), trots att en ADHD-diagnos inte i sig är ett hinder för att få ta körkort.

Många har fortfarande missuppfattningar om vad som gäller för den som har en neuropsykiatrisk diagnos och vill ta körkort. Det finns till och med en rädsla för att låta utreda sitt barn då man inte vill förhindra sitt barn att en dag kunna ta körkort.

NPF kan  yttra sig som bristande impulskontroll, uppmärksamhetsstörning, koncentrationssvårigheter samt skriv- och lässvårigheter. Trots dessa svårigheter är det med rätt pedagogik och stöd möjligt för en person med NPF att bli en utmärkt förare.

Läs mer om Körkortsprojektet


Dela detta: