NPF-forum 2014 Mingelbild NPF-forum

Händelserikt NPF-forum

Den 15 och 16 maj samlades 800 personer på Attentions mässa NPF-forum på Kistamässan utanför Stockholm för att utbyta kunskaper och erfarenheter om NPF.

Mässan bjöd på en mängd föreläsningar från yrkesverksamma inom framförallt psykiatrin och skolan. Personer med egen funktionsnedsättning stod för en betydande del av innehållet på konferensen som föreläsare, montervärdar och besökare.

– Det är bra att kunna ge tips och idéer till lärare som inte vet vad ADHD är, sa Brandon Gollwitzer från Källbrinksskolan som var en av ungdomarna på plats i Attention-projektet Min skolas monter.

Värdet av egna erfarenheter uppmärksammades även när Attention delade ut priset Årets Ljus – för personer/organisationer som gjort viktiga insatser för att förbättra stödet till Attentions medlemmar – till kampanjen Hjärnkolls attitydambassadörer.

– Alla 350 ambassadörer runt om i landet har gjort enastående insatser som lett till mätbara attitydförändringar till psykisk ohälsa, menade Attentions ordförande Anki Sandberg.

Under slutet av konferensen fick publiken även nöjet att se delar ur en föreställning med teatergruppen Ung utan pung, som resulterade i många skratt och en ganska hög igenkänningsfaktor hos publiken.


Dela detta: