Attention lanserar skolplattform

Riksförbundet Attention har arbetat fram en skolplattform med hjälp av ledamöter i förbundsstyrelsen och forskare inom specialpedagogiken.

Tanken är att skolplattformen ska fungera som ett stöd för den egna organisationen och beskriva hur Attention vill att skolan ska fungera för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Skolplattformen bygger bland annat på FN-konventionerna om mänskliga rättigheter och ringar in de områden som är särskilt viktiga för att få en likvärdig och fungerande skola – en skola för alla.

Skolplattformen kommer att lanseras i Almedalen i samband med Attentions seminarium ”ADHD i klassen – vad gör vi?” på Högskolan, rum E30, den 30 juni kl. 10.30 – 11.30. Samma dag och plats kl. 13.00 – 14.15 ordnar vi seminariet ”En skola för ALLA”.

Ladda ner skolplattformen som pdf >>

Läs hela pressmeddelandet >>


Dela detta: