”Mitt liv med ADHD” – filmer om att vara ung och ha ADHD

Riksförbundet Attention lanserar tre korta filmer om att ha ADHD. Filmerna är skapade av Anneli, Georgios och Jolinn, tre unga vuxna som själva har ADHD eller ADD. De tar upp teman som arbete, relationer och att få ihop vardagslivet.

– För mig är ADHD både underbart och fruktansvärt. Får man förutsättningarna och verktygen att hantera diagnosen kan den till och med vara en superkraft, något jag vill visa för omvärlden, hela tiden varje dag, säger Georgios Karpathakis, grundare av underbaraadhd.com, som har varit med och gjort en av filmerna.

Filmerna är en del av Riksförbundet Attentions Unga vuxna-projekt som vänder sig till personer mellan 18-30 med ADHD och syftar till ökad självständighet i vardagen.

– Vi vill sprida information och exempel på strategier som får vardagen att fungera bättre. Vi hoppas att filmerna kan bidra till både inspiration och ökad kunskap, säger Malena Ranch, projektledare för Riksförbundet Attentions Unga vuxna-projekt.

Filmerna är producerade av Fanzingo med stöd från Arvsfonden. De går att se på Riksförbundet Attentions kanal på yotube.com: https://www.youtube.com/user/AttentionPlay

För information:
Malena Ranch, projektledare Unga vuxna-projektet. Tel 073-940 99 30.
E-post: malena.ranch@attention.se


Dela detta: