Anneli är Attentions nya kanslichef

Anneli Rönnblom är sedan 25 augusti kanslichef på Riksförbundet Attention. Hon har en gedigen erfarenhet inom arbetslivsfrågor och intressepolitik och hoppas kunna vara den spindel i nätet och det smörjmedel som en växande organisation behöver.
– Jag är en samhällsengagerad kvinna i mina bästa år som vill vara med och göra skillnad!

Anneli har arbetat med arbetslivsfrågor sedan 1990. Hon har bland annat arbetat med arbetsmiljöfrågor på SKLs dåvarande arbetsgivaravdelning, utvecklat och drivit yrkeshögskoleutbildningar och lett flera projekt inom arbetslivsområdet. Hennes uppdrag som kanslichef blir att driva, leda och stödja utvecklingen av verksamheten på kansliet, nu i början med fokus på personalfunktionen.

– Det är klart att det är pirrigt att börja jobba med nya människor, men Attention har en välkomnande och öppen atmosfär. Det ska bli spännande och roligt, det känns som ett förtroendeuppdrag, säger Anneli.

Det var självklart för Anneli att söka jobbet som kanslichef på Attention eftersom hon känner sig hemma med organisationstypen. När hon var 25 började hon jobba på Riksförbudet för social och mental hälsa (RSMH), som precis som Attention ingår i nätverket Nationell Samverkan för psykisk hälsa, NSPH. Hon byggde bland annat upp deras ungdomsorganisation och drev intressepolitiska frågor.

Anneli är utbildad socionom och har även arbetat inom psykiatrin. Där fick hon upp ögonen för de orättvisor som ofta drabbar människor med psykiska funktionsnedsättningar.


Dela detta: