Attention arrangerar studiecirkel om Asperger och arbete

Vårt projekt ”Vägar till jobb” driver en studiecirkel med fokus på Aspergers syndrom och arbete.

Deltagarna är arbetssökande personer med Aspergers syndrom och syftet är att dela erfarenheter och tankar kring vägen ut i, och tillbaka till arbetslivet. Fokus ligger på frågor kring hur, när och om man berättar om sin diagnos på en arbetsplats eller intervju, samt hur man kan framhäva sina egenskaper på ett positivt sätt.

Vi har nu genomfört två av tre studiecirklar och upplevelsen har hittills varit uppskattad.

– Som sig bör i en studiecirkel verkar största behållningen vara att få träffa andra, dela med sig av sina erfarenheter och ta del av andras tankar. I en studiecirkel finns inga rätta svar, utan det har varit uppskattat att få möjlighet att träffa likasinnade som man annars kanske aldrig skulle samtalat med, säger Emma Nilsson, cirkelledare och projektledare för ”Vägar till jobb”.

Studiecirkeln har sin sista träff den 30 oktober. Om det finns intresse kommer vi att starta en ny grupp framöver.

Läs mer om projektet Vägar till jobb >>


Dela detta: