Ny app förenklar resandet för personer med NPF

Mobilappen ResLedaren kommer att lanseras senare i höst. Den är tänkt att fungera som en utökad reseplanerare i Stockholms kollektivtrafik, främst för personer med autism, ADHD och andra närliggande funktionsnedsättningar.

Mobilappen ResLedaren
ResLedaren hjälper till att planera och genomföra resor med Stockholms lokaltrafik. Den påminner till exempel om när det är dags att gå till bussen, när det är dags att gå av och göra trafikbyte och saker att komma ihåg att ta med på resan.

De som använder ResLedaren kan ha användning för olika funktioner. För någon kan planerings- och minnesstödet vara viktigast, för någon annan är det orienteringsstödet och överblicken av resan som är mest relevant. Mobilappen underlättar på så vis resor med Stockholms lokaltrafik för många.

Satsningen kommer att starta i Stockholm men kommer även att utökas till övriga delar av landet. Mobilappen kommer att vara gratis och finnas tillgänglig både för iPhone och Android.

Läs mer om ResLedaren här >>


Dela detta: