Nu släpper vi första filmen om elever med NPF

Många ungdomar med NPF efterfrågar större kunskap om sina funktionsnedsättningar i skolan. Därför låter Attention eleverna själva berätta om sin situation i kortfilmer. Nu har vi släppt den första filmen där 14-åriga Erica berättar om att gå på högstadiet och ha ADD.

– Det är vanligt att man pratar om eleverna i stället för med dem. Därför känns det jätteviktigt att de får göra sina röster hörda och berätta om sin situation. Det är ju för elevernas skull som skolan måste fungera, säger Karin Forsberg, projektledare för Min skola som har gjort filmerna.

Filmen om Erica är den första av tre filmer om elever med NPF som berättar om sina styrkor, utmaningar och önskemål. Karin Forsberg hoppas att filmerna ska leda till att elever, lärare och skolledare får ökad förståelse för elever med NPF.

– Många i vår målgrupp har det väldigt tufft i skolan och det finns fortfarande mycket som brister i undervisningen. Ungdomar som vi träffar efterfrågar större kännedom och kunskap om NPF. Att lärarna ska förstå och lyssna på eleverna, inte skälla på dem, säger Karin Forsberg.

Se filmen om Erica >>

Läs mer om projektet Min skola >> 


Dela detta: