Ordförandeseminarium Borlänge

Lokalföreningarna träffades i Borlänge

Den 4 till 5 oktober hade Riksförbundet Attention ordförandeseminarium i Borlänge. 130 representanter från lokalföreningar runtom i landet deltog under två intensiva och inspirerande dagar.

– Det har varit jättekul att vara med! Att prata med föreningsaktiva i olika åldrar, träffa de som arbetar på rikskansliet och få reda på vilka möjligheter som finns – till exempel att vi kan boka besök av riksförbundets projektledare och få hjälp att starta studiecirklar, sa Ingrid Sundbom och Åsa Haglund från Dals-Ed som är en av Attentions nyaste och minsta lokalföreningar.

Deltagarna i ordförandeseminariet fick bland annat möjlighet att lyssna på presentationer om Attentions projekt Egen styrka, Attention FriVägar till jobb och Min skola. Under söndagen hölls gruppdiskussioner om hur Attention kan bli bättre på att nå ut till ungdomar och hur vi kan få fler medlemmar att bli aktiva inom lokalföreningarna. Men i vanlig ordning så pågick en stor del av erfarenhetsutbytet mellan seminarierna över en kopp kaffe eller kring middagsbordet.

–  Det är så givande att vara här. Man får så mycket energi så man orkar hela året sen, sammanfattade Sofi Andersson som var på plats som representant för ungdomsprojektet i Attention Luleå-Boden.

Nästa år kommer ordförandeseminariet att vara i Malmö den första helgen i oktober.

Här hittar du alla våra lokalföreningar >>


Dela detta: