Unga vuxna projektet för sina kunskaper vidare

Igår hade Attentions Unga vuxna-projekt slutkonferens på temat ”Det finns alltid ett sätt”. 140 deltagare fick ta del av kunskaper och erfarenheter om vad man kan göra för att stärka och stödja målgruppen unga vuxna med ADHD.

– Vi vill sprida vår kunskap om hur behoven hos unga vuxna med ADHD ser ut och ge inspiration för att hitta lösningar som matchar de behoven. I projektet har vi arbetat utifrån målgruppens egna erfarenheter av vad som fungerar och är till hjälp för dem, berättade projektledare Malena Ranch.

Deltagarna fick ta del av några exempel på hur offentlig verksamhet kan ge stöd till personer med ADHD och information om hur anhöriga kan vara en viktig resurs. Georgios Karpathakis som driver ”Underbara ADHD” föreläste om diagnosen som han fick först i vuxen ålder och om sin resa från destruktivitet till att starta sitt eget företag.

Unga vuxna-projektet har pågått i tre år. Projektet har gjort filmen ”Vi har ADHD”, kortfilmer om personer med ADHD och ADD och den populära och prisnominerade boken ”Det finns alltid ett sätt” med råd, tips och strategier för hur man som ung vuxen med NPF kan få vardagen att fungera bättre. Målet med informationsproduktionerna är att kunskaperna från projektet ska leva vidare och fortsätta att spridas efter projektets slut.

Läs mer om Unga vuxna-projektet >>

Läs mer om boken “Det finns alltid ett sätt” >>

Titta på filmerna om unga vuxna och ADHD >>

 


Dela detta: