Attention utbildade trafiklärare om NPF

Den 4 november höll projektet Körkortskoll med hjälp av Attention Utbildning en heldagsutbildning om NPF för trafiklärare.

Deltagarna fick bland annat höra Gunilla Simonsson från Attention Utbildning, som berättade om Attentions arbete med körkortsfrågor och trafiksäkerhet. Även Mats Graaf, från SYAB-gruppen i Kalmar medverkade under dagen. Mats har flerårig erfarenhet av att utbilda trafiklärare och han berättade om de utmaningar elever med NPF möter och hur man bemöter dessa elever.

– Vi är väldigt glada för att ha genomfört den här lyckade utbildningsdagen för trafiklärare, säger Gunilla Simonsson, utbildningsansvarig för Attention Utbildning. Det finns ett stort behov av mer kunskaper hos trafiklärarna för att bättre kunna anpassa körkortsundervisningen till körskoleelever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, och det känns jättebra att vi kan bidra till det.

Dagen genomfördes i samarbete med Riksförbundet Attentions projekt ”Körkortskoll”, som är finansierat av Trafikverket och där samarbetsparters är SYAB & Trafiklärarutbildningen i Kalmar, STR (Sveriges trafikskolors riksförbund) och Mobilitetscentrum Göteborg.


Dela detta: