Gemensam manifestation för barn i behov

Stockholms stad drog plötsligt in bidragen till resursskolorna 2013. Då fick många föräldrar till barn med funktionsnedsättning nog och föräldranätverket Barn i behov startades. Den 10:e december, klockan 11.55 på Sergels Torg hålls ännu en manifestation initierat av nätverket.

Bente Danielsson, en av Barn i behov:s initiativtagare, beskriver nätverket som en naturkraft.
– Vi är tusentals personer som insett att ingen kommer föra kampen åt oss, men vi drivs av kärleken till våra barn och kämpar för deras liv. När vi föräldrar går ihop blir kraften explosiv, säger Bente.

Nu kräver nätverket att Sveriges politiker och lokala beslutsfattare bland annat måste säkerställa att Skollagen följs snarast, att tidiga insatser och stöd sätts in, och att de kommunala indragningarna som drabbar eleverna upphör omedelbart.

Barn i behov vill också att en kommission tillsätts för att granska stödet till elever med särskilda behov och att det också ska tas fram tydliga riktlinjer för hur stödet omsättas i praktiken.

Anki Sandberg, Riksförbundet Attentions förbundsordförande kommer att tala under manifestationen och hoppas att många av Attentions medlemmar sluter upp.
– Vi engagerar oss i manifestationen för att uttrycka vår frustration över hur illa skolan fungerar för många av våra barn. Många av våra medlemmar reagerar och har fått nog och vi vill vara en del av den rörelsen.

Senaste nytt 28 november!

Gustav Fridolin kommer att medverka vid manifestationen och Måns Möller blir konferencier.

Läs mer och delta i manifestationen du också! >>

Mer information om Barn i behov finns på www.barnibehov.se >>

 


Dela detta: