Attention utbildar trafiklärare om NPF

Folder Körkortskoll NPF för trafiklärarePersoner med ADHD och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) har ofta förmågan att ta körkort och vara lika bra bilförare som andra men kan behöva extra stöd. Därför ger Attention ut skriften Körkortskoll som riktar sig till trafiklärare.

Attention hoppas att Körkortskoll ska bidra till att fler personer med NPF får ett positivt och uppmuntrande bemötande när de bestämmer sig för att påbörja sin körkortsutbildning.

Ännu en förhoppning är att körskolor ska erbjuda särskilt stöd och anpassad undervisning, så att processen att ta körkort inte blir så långdragen och kostsam som den ofta blir när stödet inte finns tillgängligt.

– Ett körkort kan betyda så mycket. Det ger frihet att ta sig dit man vill och ökar ofta chanserna att få ett jobb. Dessutom spelar det så klart roll för självförtroendet att känna att man har lyckats, att man kan lika bra som andra trots att man har en funktionsnedsättning, säger Riksförbundet Attentions ordförande Anki Sandberg.

Körkortskoll kan beställas för 20 kronor i Attentions webbutik. Skriften kan också laddas ner kostnadsfritt som PDF på projektsidan under ikonen “Ladda ner” >>

Läs mer om Körkortskoll i pressmeddelandet >>


Dela detta: