Samarbete mellan Attention och Ishockeyförbundet

Nyhet-ishockeyforbSvenska Ishockeyförbundet drar under 2015 igång en stor satsning på att utbilda sina ledare inom NPF. Satsningen sker i samarbete med Riksförbundet Attention och innefattar utbildningsmaterial och utbildningsdagar.

Anders Lundberg – utbildningsansvarig på Ishockeyförbundet – har sedan länge fått höra från ledare ute i landet att de känner en osäkerhet kring NPF. De vet inte riktigt vad det innebär och hur de kan förhålla sig till spelarna med NPF på bästa sätt.

– Vår ambition är att denna satsning ska göra våra ledare tryggare i ämnet, vilket kommer leda till en bättre miljö för våra barn- och ungdomsspelare i första hand. Kunskapen ledarna tar med sig från denna utbildningssatsning är saker som är bra att fundera kring oavsett om man har spelare med NPF i laget eller inte, säger Anders.

Attention har i nära samarbete med Ishockeyförbundet tagit fram ett utbildningsmaterial. I mars kommer också föreläsare från Attention Utbildning utbilda Ishockeyförbundets instruktörer som håller i förbundets tränarutbildningar. Instruktörerna kommer i sin tur ta med sig kunskapen och utbildningsmaterialet till grundkursen för ledare som de håller i. Varje år är det ca 1000 tränare som genomför grundkursen runt om i landet.

Attention tycker Ishockeyförbundets satsning är väldigt positiv och hoppas fler idrotter låter sig inspireras.

– Det är ju ett otroligt bra initiativ av Ishockeyförbundet! NPF och idrott är ett eftersatt område så det var verkligen ett gott exempel på hur idrottsförbund kan ta ansvar och engagera sig för att alla barn och ungdomar ska få en meningsfull fritid, säger Marie Adolfsson på Attention Utbildning.

Attention Utbildning >>


Dela detta: