Attention startar upp lokalförening i Sigtuna

Ann Bly Lässman, ordfarande för Attention Sigtuna

Ann Bly Lässman, ordförande Attention Sigtuna

Kärnan i Attentions verksamhet är de närmare 60 lokalföreningarna runt om i landet. Nu hälsar vi Attention Sigtuna välkomna som vår allra nyaste förening. Vi har fått en pratstund med ordförande, Ann Bly Lässman som berättar om hur det gick till när föreningen bildades och vad som är på gång framöver.

Det hela började med att en av Attentions medlemmar – som själv bor i Sigtuna – skickade ut en förfrågan till invånarna i Sigtuna. Fanns det något intresse, och framför att något behov av att starta upp en förening i Sigtuna kommun? Det visade sig att det fanns det. Flera personer visade sitt intresse och i augusti kort därefter träffades ett gäng på sex personer, inklusive en representant från Attention, för att prata igenom hur en uppstart skulle kunna gå till.

I samband med den första träffen blev det ganska tydligt att det fanns ett behov att få lära sig mer om hur det är att starta upp en förening. Ett första steg blev därför att starta en studiecirkel i föreningskunskap. Under hösten valde gruppen också att genomföra en öppen föreläsning i Sigtuna, dels för att uppmärksamma invånarna på att en ny förening dragits igång och samtidigt väcka ett intresse.

– Under uppstartsfasen har vi haft ett jättebra samarbete med ABF (Arbetarnas Bildningsförbund) som har hjälpt oss med mycket av det praktiska. De har till exempel varit ett stöd för oss genom att leda våra bildandemöten, berättar Ann. Vi planerar också att tillsammans med ABF genomföra studiecirklar kring olika ämnen och då med barnaktiviteter parallellt.

Ann berättar vidare att det kändes bra att gruppen inte hade för bråttom i själva föreningsbildandet.
– Vi fokuserade på att först lära känna varandra innan vi drog igång med bildandemöten, stadgar, styrelse och allt annat praktiskt som annars kan sluka både tid och energi.

Nu finns det en antagen verksamhetsplan med fokus på utåtriktade aktiviteter och föreläsningar. Föreningen kommer bland annat att ha ett event med ADHD-pappan Jimmy Striger i februari och i mars planeras det för en aktivitet kopplad till situationen i Sigtunas skolor. Lite längre fram kommer det att hållas ett föredrag om Asperger på arbetsplatsen och våren avslutas med en härlig grillkväll.

Våra lokalföreningar >>

 


Dela detta: