SVT:s nya serie: Att leva med Aspergers syndrom

Den 15 februari är det premiär för SVT2:s nya programserie ”Att leva med Aspergers syndrom”.

I den här serien får man följa nio unga personer i deras vardag där dom berättar hur det är att leva med Aspergers syndrom. I första programmet möter vi Max vars drivkraft är att skriva poesi, Isabelle som höll sina ord inom sig tills hon var i tonåren och Marcus, som gärna vill jobba med teater och är stolt över sin diagnos.

Det är Astroteatern som knyter dem samman – en dagverksamhet som drivs av Stöd & Resurs. Här får de skriva och sätta upp egna pjäser, ofta baserade på sina egna livserfarenheter. Teatern betyder mycket och har hjälpt dem att hantera tillvaron och att interagera bättre med andra människor.

Det här är en satsning SVT gör för att öka samhällets förståelse för människor med Aspergers syndrom. Första delen visas på SVT2 och SVT Play den 15 februari kl. 20.00.

Läs mer om programserien på SVT.se >>


Dela detta: