Attention deltar i folkraceprojekt för ungdomar

Sisu, idrottsutbildarna, tyckte att bilsporten gjorde väldigt lite för ungdomarna. Det blev startskottet för ett nytt folkraceprojekt för ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och rullstolsbundna i Boden.

Allmänna arvsfonden har beviljat 3,7 miljoner kr till projektet som förväntas pågå under tre år. Det är ett samarbete mellan Bodens kommun, Norrbottens Motorsällskap, DHR och Attention Luleå-Boden. Här får deltagarna möjlighet att bygga, meka och tävla med bilar. Lokalen och hyran står kommunen för.

Attention medverkar i folkraceprojekt

– Meningen med projektet är att vi ska bygga folkracebilar, någon rallybil och en Volvo V70 ska göras om för en som är rullstolsbunden. Nu bygger vi upp verksamheten och det kostar pengar. Sedan ska allt snurra av sig själv, säger Göran Ahlström, projektledare och anställd av Bodens kommun.

Miriam Jaakola, ordförande i Attention Luleå-Boden, var inte sen att tacka ja när hon fick frågan om att medverka i projektet.

– Våra ungdomar har svårt för lagsporter och det här är en toppengrej för de som har motorintresse. Det ger självkänsla, man kommer bort från datorn och förstår att man klarar av att ingå i ett team, säger Miriam i en kommentar.

Attentions roll i projektet är att titta på anpassningar för ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Läs mer om projektet:

www.nsd.se >>

www.kuriren.nu >>

 


Dela detta: