Radiointervjuer om språkstörning

Det är många föräldrar som ringt till P4 Västmanlands publikredaktör och berättat att det är svårt att få hjälp om man har barn med ADHD, dyslexi och andra diagnoser. För att lyfta frågan valde därför P4 att göra ett inslag med fokus på språkstörning.

I programmet intervjuas mamman Lena. Hon har ett barn med språkstörning och hon har kämpat för sitt barn från förskolan till gymnasiet.

– Det är en fruktansvärd jobbig kamp. Framförallt mot rektorer och skolan som bara säger att det inte finns pengar till resurspedagoger, berättar Lena.

Kerstin Hill Svensson är en erfaren logoped som arbetar med utbildning och utredning kring språkstörning, dyslexi och dyskalkyli. Hon delar Lenas uppfattning.

– Ungefär 5 procent av befolkningen har någon form av språkstörning. Det förvånar många eftersom så få känner till begreppet språkstörning. Det är en bortglömd grupp, inte prioriterad och inte identifierad, säger Kerstin.

LYSSNA PÅ HELA INTERVJUN >>

Västerås stad har påbörjat insatser för att öka kunskapen om språkstörning ute i skolorna. Hör Kari Smedberg, lärare på Språkspåret i Västerås berätta mer i en intervju.

Lyssna på intervjun med Kari Smedberg >>


Dela detta: