Debattartikel i GP om inkludering

Atentions styrelseledamot Madelein Larsson Wollnik fick i helgen in en slagkraftig debattartikel i Göteborgs Posten. Madeleine skriver om förändringar och försämringar Göteborgs kommun planerar att göra inom grundskoleverksamheten och vilka konsekvenser det kan få för barnen med NPF.

–  Göteborgs kommun vill nu rent fysiskt inkludera dessa barn i vanliga klasser. Det är en inkludering som i praktiken riskerar bli en exkludering i alla andra sammanhang, skriver Madelein.

– Det får vara slut på det här nu. Någon måste hållas ansvarig för att förstöra våra barns chanser till en någorlunda framtid. Misslyckas du i skolan kommer du definitivt att misslyckas i arbetslivet. Misslyckas du i arbetslivet kommer du bli en ekonomisk belastning för samhället. Staden menar att de följer skollagen men har samtidigt inga problem med att bryta den, skriver Madelein.

LÄS HELA ARTIKELN >>

 


Dela detta: