Attention reagerar starkt emot att pojke med ADHD nekas plats i skolan

P4 Stockholm berättar idag om Johan som har ADHD. Han ville byta skola och fick beskedet att det var fullt. Men när Johans mamma påstod att hon var nyinflyttad och sökte skola till sin dotter fanns det plötsligt plats.

Scandinav_7V07När tolvårige Johan som har ADHD ville byta till en ny skola var beskedet att det inte fanns någon plats där. Det var fullt i klassen. Men Johans mamma Linda misstänkte att svaret inte stämde och skickade ett fejkmejl. Där påstod Linda att hon var nyinflyttad och i behov av en plats till sin dotter Linnéa, tolv år. Då fanns det plötsligt plats i klassen som nyss var full. Något som gjorde både Johan och hans mamma jättebesvikna.

– Alltså att vi ansökte då säger de nej. Och så gör mamma en fejk, så får hon komma in. Det är jätteorättvist, säger tolvårige Johan.

Mamma Linda är upprörd och har nu kontaktat Skolinspektionen för att fråga om skolan bryter mot några regler.

– Jag känner mig jättekränkt och det här vill jag gå vidare med, så här får det inte gå till. Alla elever, oavsett vad man har för diagnoser, handikapp, religion, sexuell läggning, så har man rätt att gå i skolan.

Attention reagerar starkt

När Attentions förbundsordförande Anki Sandberg också blir intervjuad i P4 säger hon b.la följande:

– Tyvärr har vi hört liknande historier vid den här tiden på året när barnen ska börja skolan,

– Jag tycker att det handlar om ren och skär diskriminering. Om familjen har ansökt om en plats och det finns en plats måste man ju begära att skolan träffar familjen och går igenom om det finns ett stödbehov.

– ADHD är en väldigt vanlig funktionsnedsättning. Ska de inte vara välkomna i skolan? Det är ju helt horribelt.

LYSSNA PÅ HELA INTERVJUN >>

LYSSNA PÅ INTERVJUN ANKI >>

 


Dela detta: