Attention positiva till regeringens skolsatsning

Under dagen har regeringen presenterat sina satsning för att förbättra situationen i landets skolor – däribland höjda lärarlöner, fler speciallärare och ett kunskapslyft för landets lärare. Attention ser mycket positivt på dessa satsningar och hoppas att skolan bland annat ska få den ökade kunskap om NPF som behövs.

AttentioScandinav_3GEKns enkätundersökningar visar att det finns stor förbättringspotential för skolan och att elevernas prestation är helt beroende av vilka anpassningar och stöd man får. De elever som inte får tillräckligt med stöd ser inte fram emot skolstarten (Attentions enkätundersökning från augusti 2015). En fungerande skolsituation har en skyddande effekt och är väldigt viktig för elever med NPF.

– Vi delar statsminister Löfvéns uppfattning att Investeringar för mer kunskap och en mer jämlik skola är en viktig prioritering, säger Anki Sandberg, förbundsordförande.

Kontakt: Anki Sandberg, 08-12048804

 

LÄS HELA UTBILDNINGSDEPARTEMENTETS PRESSMEDDELANDE >>

LÄS MER OM ATTENTIONS ENKÄTUNDERSÖKNNG >>


Dela detta: