Boka tid hos arbetsförmedlingen via nätet

Från och med oktober är det möjligt att boka tid för ett första möte med Arbetsförmedlingen via nätet. Tjänsten har tillkommit som ett svar på den kritik för bristande tillgänglighet som de arbetssökande framfört.Scandinav_X6AT

Den som väljer att kontakta Arbetsförmedlingen via nätet slipper köa för få kontakt med sin arbetsförmedlare. Det ska i sin tur skapa förutsättningar för ett bra första möte mellan Arbetsförmedlingen och den arbetssökande.
Tjänsten vänder sig till nya sökande som har en e-legitimation. Tidbokningen inleds med att den sökande skriver in sig. Därefter väljer man tid och får en bekräftelse vem man ska träffa, tid och plats. Mötet sker inom 5 dagar och pågår i 1 timme. Man får också tips på hur man kan förbereda sig inför mötet.

Attention ser positivt på att Arbetsförmedlingen ökar servicen digitalt, det är ett bra komplement till andra kontaktvägar.

– För våra medlemsgrupper kan möjligheten att förbereda ett möte och snabbt få namnet på sin arbetsförmedlare underlätta kontakterna, säger Anki Sandberg, förbundsordförande för Attention.


Dela detta: