Utställningen “Face the fact” vann pris!

Riksförbundet Attention är riktigt glada över att ha fått vara med i projektet “Face the facts”. Under tisdagen tilldelades utställningen ett pris i kategorin “Årets pedagogiska projekt” vid Sveriges museers vårmöte. “Face the fact” är ett samarbete mellan Kriminalvården, Arbetets museum och Attention – där unga intagna mellan 18-21 år berättar om sina liv. Om vägen till att bli frihetsberövad och synen på framtiden.

Motiveringen löd:

Projektet når en målgrupp som vanligen står långt ifrån museer och kulturinstitutioner. Genom kloka val av samarbetspartners, stort engagemang, tålamod och gott om tid har ni byggt upp det engagemang och ömsesidiga förtroende som krävs för att skapa delaktighet på riktigt. Face the Facts är ett modigt och öppet projekt som i grunden förändrar både museer och människors liv.


Dela detta: