Många höjdpunkter på årets NPF-forum

Den 19-20 maj gick Attentions tionde NPF-forum av stapeln. 550 konferensdeltagare samlades på Kista-mässan i Stockholm för att knyta kontakter och dela kunskap om NPF. Konferensens tema var struktur och stöd.

webb_IMG_0296Deltagarna bestod av en berikande blandning av yrkesverksamma, anhöriga och personer med egna funktionsnedsättningar. Många tillhörde i vanlig ordning fler än en av dessa kategorier.

NPF-forumets höjdpunkter

Vad tyckte så besökarna och utställarna var höjdpunkterna under årets forum? Vi bytte några ord med Fryshusets monterpersonal – Linnéa Broberg och Olov Eriksson – som var på NPF-forum för första gången.

–  Vi tycker att det varit jätteintressant att träffa andra som är intresserade av samma område. Här kan man knyta kontakter och hjälpas åt och inleda samarbeten kring svåra frågor.

En besökare som uppskattade föredragen om skolan allra mest var Malin Gren Landell. Hon är psykolog och statlig utredare inom skolfrånvaro.

–  Jag tycker att det har varit fantastiska dagar! Måste jag välja en höjdpunkt så väljer jag Min Skola-projektets film ”Imorgon ska jag vara normal”. Den var väldigt stark.

Även Attentions styrelse var på plats. Styrelseledamoten Anders Noreliusson från Hudiksvall fastnade särskilt för föreläsningen som hette ”Psykisk hälsa som konkurrensmedel”.

– Jag tycker det var så bra att de där valde att lyfta fram fördelarna med att ha en funktionsvariation. Det var bra också att föreläsaren tryckte på att NPF-anpassningar egentligen är bra för alla människor.

Spännande innehåll

Konferensdagarna bestod av flera intressanta föreläsningar och seminarier om bland annat NPF-forskning och Attentions projekts arbete. Bland annat ” Utveckling av standardiserade funktionsbedömningar för ADHD och ASD” med professor Sven Bölte från KIND, ”ADHD på jobbet” med Attentions projekt med samma namn och ”Vad får språkstörning för konsekvenser för utveckling och lärande?” med Ida Eriksson från SPSM.
Mellan föreläsningar och seminarier passade deltagarna på att mingla bland de 81 utställarna i utställningshallen och besöka det levande torget där det fanns möjlighet att låna en levande bok – dvs en person – som berättar om hur det är att leva med NPF.

Under den sista konferensdagen delade Attention ut priset Årets Ljus, som tilldelas dem som gjort berömdansvärda och påtagliga insatser inom NPF-området och för våra målgrupper. Årets pristagare var Taina Lehtonen som gjort stora insatser för äldre med ADHD.

Efter ännu ett lyckat NPF-forum ser vi redan fram emot nästa konferens som går av stapeln i maj 2018.

SE BILDER FRÅN NPF-FORUM 2016 HÄR! >>

  SE FILMER FRÅN NPF-FORUM 2016 DAG 1>>DAG 2 >>


Dela detta: