Riksidrottsförbundet och Svenska Ishockeyförbundet agerar för ökad inkludering

Riksidrottsförbundet och Svenska Ishockeyförbundet gemensamma föreläsning på NPF-forum i förra veckan var en viktig markering riktad till hela idrottsrörelsen. Ishockeyförbundet berättade på föreläsningen om sitt samarbete med Attention i arbetet med att utbilda alla ledare inom NPF. Riksidrottsförbundet lyfte fram detta samarbete som en förebild och uppmanade fler idrotter att göra samma sak.

Scandinav_NZ2A– Bra idrott gör skillnad för individen, omgivningen och samhället. Dina styrkor med NPF är en tillgång för dig som person, inte minst inom idrotten. Men för att både du själv och dina idrottsledare ska kunna ta tillvara och utveckla det krävs kunskap om hur vi möter varandra på bästa sätt. Den kunskapen behöver vi sprida och Svenska Ishockeyförbundet har på ett fantastiskt sätt engagerat sig i detta, säger Aila Ibanez Mengüc, verksamhetsutvecklare Riksidrottsförbundet.

Svenska Ishockeyförbundet har i samarbete med Riksförbundet Attention tagit fram ett utbildningsmaterial som riktar sig till både ledare, barn med NPF samt deras föräldrar.

– Vi arbetar aktivt med att alla ska känna sig välkomna till ishockeyn oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. En del i det arbetet är att ge våra ledare, men också barnen och deras föräldrar, förståelse för NPF och på vilket sätt det är en tillgång för personen och inom idrotten. Att skapa en sund, utvecklande miljö för alla individer utifrån deras egna förutsättningar kommer leda till att fler vill prova på och stanna kvar inom ishockeyn, säger Anders Lundberg, utbildningsansvarig Svenska Ishockeyförbundet.

LADDA NER ISHOCKEYFÖRBUNDETS MATERIAL HÄR >>

LÄS PRESSMEDDELANDET I SIN HELHET HÄR >>

LÄS OM ATTENTIONS NYA IDROTTSPROJEKT HÄR >>

 

 


Dela detta: