Lyckad start för Attentions första barnläger

Scandinav_Y015

Det har varit skönt att få åka ifrån vardagen och komma hit och göra saker tillsammans med folk man trivs med. Det var stelt i början men sen kom vi varandra nära på typ tre timmar.

Så summerar 13-åriga Klara  Attentions första barnläger som gick av stapeln på Tollare folkhögskola den 17-19 juni. Tio barn och ungdomar deltog i lägret tillsammans med en av sina föräldrar – bara mammor den här gången.

Barnen ägnade sig åt lekar och kreativa aktiviteter ihop med lägerledarna. Ledarna var tydliga med att om man inte gillar en aktivitet så behöver man inte vara med, men de allra flesta valde att vara med på det mesta utan att tveka

– Jag är glad att mamma tog hit mig. Jag trodde det skulle vara tråkigt men det var jättekul. Allra roligast var det när vi bakade tårta, berättar Anton.

Mammorna fick samtals- och reflektionstid tillsammans med Attentions anhörigsamordnare Jenny Kindgren. Där var målsättningen att för en gång skull fokusera på sig själva och sin situation istället för på barnen. Ett av samtalsämnena var hur man kan försöka ta hand om sig själv när man har så fullt upp med sina barn.

-Det har varit så skönt att prata med folk som förstår direkt. Vi har gråtit, kramats och skrattat tillsammans. Det har varit förlösande och berikande, sammanfattar några av mammorna.

Attentions målsättning är att lägret ska bli det första av flera barnläger inom förbundet. Genom projektet Barns Röst kommer Attention att ta fram en lägermanual som lokalföreningar sedan kan använda när de vill arrangera barnläger på sin ort.

– Får man chansen att åka på ett sånt här läger så ska man ta den, tycker Klara. Det finns en risk att det kan vara tråkigt men det kan också vara jättekul – som det här lägret har varit!


Dela detta: