Läs Handikappförbundens debattartikel om jämlik hälsa

Det är möjligt att privata sjukvårdsförsäkringar av många upplevs som ojämlikt. Men de skillnader som Handikappförbundens medlemsförbund tar upp finns främst inom de offentligfinansierade systemen. Det handlar om regionala skillnader, skillnader i vård beroende på om du är man eller kvinna, infödd eller invandrad och om du har en funktionsnedsättning eller inte. Om Gabriel Wikström menar allvar i sitt tal om jämlik hälsa så måste han börja agera.

Så inleder Stig Nyman, ordförande för Handikappförbunden, en debattartikel i Dagens Samhälle i dag. Attention är medlem i Handikappförbunden, och håller med Stig Nyman om att konkret agerande är vad som behövs för att förändra den ojämlikhet som finns inom den offentliga vården.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR >>


Dela detta: