NSPH blir ideell organisation

I dag säger vi grattis till NSPH, som i går beslutade att gå från att vara ett nätverk till att bli en ideell idéburen organisation. En interimstyrelse har valts, och det bestämdes att Riksförbundet Attentions ordförande Anki Sandberg blir ordförande även i NSPH.

Sedan starten 2007 har NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, fungerat som ett nätverk för sina tolv medlemsorganisationer, däribland Attention. Nu är organisationen redo att ta nästa steg och stå på egna ben. Tidigare har de haft Riksförbundet Attention som medlemsförvaltare.

Arbetet inom organisationen kommer dock i stort att fortsätta vara detsamma.

– Det blir inga dramatiska förändringarna. NSPH:s arbete för delaktighet och inflytande inom det psykiatriska området fortsätter, säger Attentions ordförande Anki Sandberg, tidigare samordnare för NSPH och numera styrelseordförande.

En interimsstyrelse är vald, där varje medlemsorganisation har en ledamot. Den kommer arbeta fram till att ett årsmöte hålls under våren 2017.

Den nya styrelsen för NSPH består av följande ledamöter:

 • Ann-Kristin (Anki) Sandberg, Riksförbundet Attention
 • Sonny Wåhlstedt, SPES
 • Simone Gynnemo, Riksförbundet Balans
 • Margaretha Herthelius, Schizofreniförbundet
 • Jimmie Trevett, RSMH
 • Inger Forsgren, RFHL
 • Katriina Hugosson, Svenska OCD-förbundet
 • Lena Huss, ÅSS
 • Katarina Bratt, Sveriges Fontänhus
 • Conny Allaskog, SHEDO
 • Helena Forsman, Frisk & Fri
 • Margareta Nyström, FMN

  Styrelsens medlemmar: Katarina Bratt, Lena Huss, Helena Fors, Margareta Nyström, Sonny Wåhlstedt, Jimmie Trevett. Främre raden: Simone Gynnemo, Anki Sandberg, Margaretha Herthelius, Inger Forsgren, Conny Allaskog. Saknas på bilden gör Katriina Hugosson. Foto: NSPH

  Styrelsens medlemmar: Katarina Bratt, Lena Huss, Helena Fors, Margareta Nyström, Sonny Wåhlstedt, Jimmie Trevett. Främre raden: Simone Gynnemo, Anki Sandberg, Margaretha Herthelius, Inger Forsgren, Conny Allaskog. Saknas på bilden gör Katriina Hugosson. Foto: NSPH


Dela detta: