Diagnoser i det digitala – en podd om NPF på nätet

I veckan publicerade Statens medieråd en podd med Attentions Madeleine Larsson Wollnik. Under det 30 minuter långa samtalet berättar hon om diagnoser i allmänhet – och hur det digitala livet ser ut för ungdomar med NPF i synnerhet.

Länk till podden finns längst ner i texten.

Madeleine Larsson Wollnik är projektledare i vårt projekt Nätkoll och ordförande i lokalföreningen Hisingen-Kungälv. Utöver Madeleine deltar också en kurator från BRIS, Jonas Söderlund, i podden. Bland annat pratar de om Attentions rapport om unga med NPF på internet: “Mer, oftare och längre tid”.

– Många med NPF har inget stort socialt umgänge och tillbringar i stället mycket tid på nätet. Där kan man vara sig själv och behöver inte anpassa sig efter de sociala strukturer som finns. Är man mer på nätet blir man naturligtvis också mer utsatt, säger Madeleine Larsson Wollnik i programmet.

Klicka här för att lyssna på podden>>


Dela detta: