“Missa inte kompetens och expertkunskap i rekryteringen!”

Attentions projekt ADHD på jobbet inledde våra aktiviteter i Almedalen på tisdagen, med ett seminarium under Delaktighetsforum — den särskilda arenan för delaktighet, tillgänglighet och funktionshinder, öppnad av Myndigheten för delaktighet (MfD).

En aktiv och engagerad panel med bland annat representanter från Sveriges HR-förening och Unionen diskuterade hur arbetsgivare kan göra i rekryteringsprocessen för att inte missa kompetensen hos personer med NPF – som till exempel att inte slentrianmässigt ställa krav på social kompetens.

Ett viktigt och konstruktivt samtal som gav hopp om ett mer inkluderande arbetsliv!

I panelen: Ulrika Spåls, Ordförande, Sveriges HR förening, Åsa Edman Källströmer, VD, TNG Group AB, Lotta Rizzo, Left is right, Sofia Stigendal, Förhandlare och projektledare, Arbetsgivarverket,samt Unionen.

    

Från vänster: Maria Petersson, projektledare för ADHD på jobbet, Arvsfondens representant, samt publik. Foto: Cecilia Backentorn.


Dela detta: