Almedalen 2014

Uttalande från Funktionsrätt Sverige mot nazister i Almedalen

Vår paraplyorganisation, Funktionsrätt Sverige, gick under torsdagen ut med ett uttalande i protest mot att nynazistiska NMR tillåts närvara under Almedalsveckan. “NMR:s människosyn kan aldrig accepteras i det demokratiska samtalet”, är rubriken på uttalandet.

“NMR:s närvaro i Almedalen skapar rädsla och oro hos företrädare för oss och våra medlemsförbund. Vi hoppas att det är sista gången vi ser nazister i Almedalen och att demokratiska organisationer i fortsättningen ska kunna känna sig både välkomna och trygga under denna viktiga vecka. För att visa vårt stöd för att alla människor ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett kön, etnicitet, funktionsförmåga eller sexuell läggning, deltar Funktionsrätt Sverige i Mångfaldparaden i Almedalen, kl 14.30 torsdag.” skriver Funktionsrätt Sveriges ordförande Elisabeth Wallenius bland annat.

Läs hela uttalandet här


Dela detta: