två barn sitter vid skolbänk och studerar FOTO: JOHNÉR

Bra att SPSM skrotar rapport om elever med ADHD

– Vi har engagerat oss i detta, då rätt stöd i skolan är en mycket viktig fråga för våra medlemmar, säger Anki Sandberg, Attentions ordförande. SPSM spelar en viktig roll i det utvecklingsarbete som måste till ute på skolorna och vi är självklart nöjda med beslutet att dra in rapporten, säger hon i en kommentar till beskedet från SPSM.

– Vi och de övriga experter som träffat myndigheten har alla erbjudit oss att bidra till att en mer korrekt och heltäckande rapport tas fram, säger Anki Sandberg.

SPSM, Specialpedagogiska skolmyndigheten, drar alltså tillbaka den kritiserade rapporten om elever med ADHD och ska sammanställa en ny och bättre rapport, det säger SPSM:s forsknings- och utvecklingschef Johan Östman.

Under ett möte med Attentions förbundsordförande Anki Sandberg och psykologiforskaren Lisa Thorell, samt andra representanter för de som framfört hård kritik, förstod SPSM att rapporten hade allvarliga brister som gällde den vetenskapliga kvaliteten.

– Bristerna var så pass allvarliga att vi tog beslutet att dra tillbaka rapporten”, säger Johan Östman i en intervju i tidningen Specialpedagogik.

Läs hela intervjun och kommentarerna.
Läs vår tidigare artikel om kritiken mot rapporten.


Dela detta: