Det ska utredas om personer med NPF-diagnos ska få söka till Försvarsmakten

Försvarsmakten ska utreda möjligheterna för fler att söka till det militära, däribland personer med NPF-diagnoser. Redan nu planerar dock Försvarsmakten att göra en förändring som kan göra skillnad för enskilda individer. Ändringen handlar om att personer som inte längre uppfyller diagnoskraven och får den avskriven ska kunna söka till militären. Det är en skillnad mot vad som gäller idag då endast den som kan visa att diagnosen har satts felaktigt är välkommen att söka.

– Detta är ett steg i rätt riktning och vi är glada för att Försvarsmakten nu tillsätter en utredning. Man kan inte leva kvar i det förgångna och dela in folk i så stora grupper på så lösa grunder. Detta kommer att sprida sig till alla blåljusyrken och andra former av yrken där man tidigare varit restriktiv, säger Eric Donell, vice ordförande för Attention i P4 Värmland.

Försvarsmakten beräknar att utredningen är klar i slutet av nästa år.

>> Läs mer här

>> Hela P4 Värmlands granskningen