Familjelyftet deltog på föreläsningsdag om föräldrar med NPF

Elisabeth Gunnars projektledare för Familjelyftet deltog när Knivsta kommun ordnade en föreläsningsdag om föräldrar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Ett femtiotal anställda från råd och stöd, socialpsykiatrin, myndigheten för bistånd och elevhälsan hade samlats för att få kunskap om föräldrar med NPF och hur kommunen kan stödja dem.

Dels fick Elisabeth möjlighet att berätta om Familjelyftet, men även att tala om Riksförbundet Attention. Det var en mycket givande dag och det framkom hur svårt det är att veta vart man ska vända sig. Även för personalen upplevs det ibland som en djungel. “Tänk då på hur det är att dessutom ha en funktionsnedsättning och ska hålla i alla dessa kontakter. Det är vår uppgift som myndighet och yrkesprofession att hjälpa föräldrarna att hitta rätt”, sa Elisabeth Gunnars till deltagarna.

Läs mer om Familjelyftet >>