Familjelyftet medverkade på Socialchefsdagarna

”Samklang och dissonans – att leda för en inkluderande samhällsutveckling” var temat för årets socialchefsdagar som höll till i Umeå. Familjelyftet var med och ställde ut.

Den 25–26 september var det dags för årets Socialchefsdagar där ca 400 yrkesverksamma inom den sociala sektorn från olika kommuner runt om i landet samlades för att utbyta erfarenheter och kontakter. Familjelyftet var på plats vid en monter för att dela med sig av resultatet av projektets första år och samla kontakter inför kommande år där erfarenheter från socialtjänstens perspektiv skall undersökas.

Många tittade förbi projektets utställarbord och var intresserade av Attention och Familjelyftet och många bra samtal utbyttes. Några som Familjelyftet utbytte kontakt med var Humana som bland annat jobbar med kompetensutveckling för socialtjänsten via Youtube.

Under seminarierna berättade bland annat särskilda utredaren Margareta Winberg om hennes översyn av socialtjänstlagen där både jämlikhet och bemötande stod som viktiga punkter. Efter presentationen fick Familjelyftet möjlighet att samtala med Margareta och bestämma möte för att bidra med projektets erfarenheter.

Bild vänster: Projektledare Elisabeth Gunnars, Familjelyftet och Humana. Bild höger: Projektledare Elisabeth Gunnars samtalar med Margareta Winberg.