Familjelyftet besökte Vänsterdagarna i Göteborg

Den 1 till den 3 november var det återigen dags för Familjelyftet att montera upp sin monter. Denna gång var det under de så kallade “Vänsterdagarna” i Göteborg, som samlade till sig över 1000 vänsterpartister. Familjelyftet var en av få utställare på plats och fick möjlighet till många fina samtal med både politiker och besökare.

Under Vänsterdagarna var projektledare Elisabeth Gunnars på plats och berättade både om Familjelyftet och Riksförbundet Attention för politiker och besökare. Detta ledde till många fina samtal med personer som kände igen sig i situationerna som beskrivs i Familjelyftets delrapport. Vänsterpartiets kommunalråd i Göteborg var även intresserad av projektet, vilket resulterade till att kommunalrådet fick en inbjudan till en “träff” som Familjelyftet medverkar på, som är anordnad av Attention i Göteborg senare i november.

I samma anda hölls det även ett seminarium av Maja Loiske och Eva Renberg från Örebro om de osynliga funktionsnedsättningarna. Det talades om diagnoser och hur vardagen fungerar hur man kan hjälpas åt för att göra det bättre.