Hallå där Klara – vad händer inom Trots Allt?

Hurra – Attentions projekt Trots Allt! har nu varit igång i ett halvt år! Många bra saker har gjorts inom projektet på den här korta tiden. Bollar som satts igång, produktioner som gjorts klart, kontakter som tagits och platser som besökts. Vi frågade projektledaren Klara Cederqvist om vad som gjorts hittills och vad som är på gång.

Hur påverkar Corona-viruset ditt projekt?

– Förutom att mina jobbdagar är lite tråkigare just nu p.ga hemarbete, så påverkas inte projektet så väldigt mycket. Jag har rivstartat projektet och fått väldigt många saker gjorda på kort tid. Nu passar det rätt bra att vi tar det lite lugnare med utåtriktad verksamhet och istället fokuserar på informationsproduktion inom projektet, säger hon.

 Vad har första tiden i projektet bestått av?

– Jag har ställt ut och berättat om Trots Allt! på olika konferenser. Jag har också jobbat på att få med lokalföreningarna i mitt arbete och besökt bl. a Umeå lokalförening. Jag har knutit värdefulla kontakter med forskare, anhörigstödjare och personal från BUP. Vi har också närmat oss föräldrarna som är målgruppen för projektet genom samtal såväl som via vår pilotcirkel i Uppsala. Vi har också fått en del kommunikativa produktioner på plats. Vi har lanserat enkätrapporten ”Att vara förälder till barn med trotsproblematik”, samt så har vi släppt en film som handlar om vad trots är.

Vad är på gång inom projektet?

– Den närmsta tiden kommer vi satsa på att få ytterligare en film klar. Vi kommer också jobba mycket med vårt studiecirkelmaterial, som vi hoppas ska vara klart efter sommaren.

Läs mer om Trots Allt! -projektet >>HÄR