Attention gästar Funk i P1 om “när skolor stänger”

Riksförbundet Attention gästar dagens avsnitt av radioprogrammet Funk i P1 där man undersöker hur det går för gymnasielever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som behöver speciellt stöd i skolan.
Hur går det för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar när rutiner och stöd rivs upp? Anki Sandberg, ordförande för Riksförbundet Attention gästar radioprogrammet Funk i P1 och talar just om detta. I programmet talar man även om Attentions färska rapport Rutinerna slås sönder och plötsligt står vi helt utan stöd”. Då rapporten visar att corona slår extra hårt mot personer med NPF och att många elever med NPF (och deras anhöriga) har drabbats hårt av skolornas övergång till distansundervisning.

I programmet får vi även höra Emilia Hansson, som går sista året på omvårdnadsprogrammet som skulle tagit studenten i juni. Nu är hon osäker på om hon kommer klara det, hon har ADHD och sedan hennes skola började med distansundervisning har hon missat flera veckors studier. Vi hör även utbildningsminister Anna Ekström om hur eleverna ska kunna ta igen det de missat.

Lyssna på programmet här>>

Läs Attentions rapport här>>