Gratis teater under anhörigveckan

Nästa vecka (v. 41) är det återigen dags för nationella anhörigveckan! Attention kommer under den här veckan fokusera extra mycket på syskonen. Förutom intressanta artiklar på webben/i sociala medier, så är vi glada att också kunna bjuda alla våra medlemmar på gratis entrébiljetter till teaterpjäsen ”Skuggsyskon”.

Kort om  pjäsen Skuggsyskon

Fakta om Skuggsyskon från Östra teaterns webbsida:

”Två män och en kvinna är uppväxta i familjer där det fötts ett annorlunda barn, ett barn med en funktionsvariation. Vem stöttade dem och förstod vad de tvingades offra? Inte tilläts vara barn utan blev vuxna alldeles för tidigt. Kärleken och beskyddarinstinkten var stark. Men också de tabubelagda skuldkänslorna. Östra Teatern låter syskonen träda fram ur skuggorna…

Syskon är en anhöriggrupp som syns ganska lite i den offentliga debatten, där många lever med tankar och känslor som de upplever som tabu och som har präglat hela deras vuxenliv. Finns det gemensamma upplevelser hos den här gruppen? Vad kan man tänka på som t ex förälder, skolpersonal, psykolog, handläggare eller arbetsgivare? Ställer man rätt frågor? Och hur stöttar man på bäst sätt?”

Läs mer om pjäsen >> HÄR! 

Hur & när kan man se pjäsen?

Attentions anhörigstöd och vårt pågående projekt Trots Allt! har köpt in två föreställningar. Den ena 6/10 och den andra 11/10. Du väljer själv vilket datum och tid som passar just dig bäst. Du loggar in via https://vimeo.com/410988239 och uppger koderna för respektive datum som publicerats i både Attentions medlemstidning och vårt nyhetsbrev Attention Nytt. Är du medlem, men missat koden? Maila kansliet@attention.se i god tid så får du koden den vägen istället.

Digital samtalskväll efter pjäsen

Attention erbjuder också ett tillfälle den 13/10 Kl.18.30 – 20.00 där du får möjlighet att ventilera dina tankar och känslor efter att du sett pjäsen. Samtalet är till för dig som är  syskon till någon med NPF eller som är förälder och som har barn med NPF som också har syskon. Samtalskvällen genomförs digitalt i Teams och samtalsledare är Jenny Kindgren som är anställd verksamhetsutvecklare för anhörigstöd på Attention.

Det är ett begränsat antal platser så anmäl dig gärna så snart som möjligt >>HÄR!