Nytt projekt ska förbättra livskvaliteten för placerade barn med npf

Special Nest har skrivit en artikel om Attentions projekt Ung Dialog som arbetar för att placerade barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ska bli mer delaktiga och få en bättre livskvalitet.

Utdrag ur artikeln:

“Ibland lyckas varken skolan eller hemmet erbjuda trygghet. Denna dubbla utsatthet återfinns ofta hos barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som har varit eller är placerade i familjehem eller HVB-hem. Nu ska denna grupp få ökat inflytande och bättre livskvalitet genom det nya Attention-projektet Ung Dialog.

Projektets utgångspunkt är det faktumet att barn och unga med npf är överrepresenterade vad gäller placeringar. Det finns dessutom fler faktorer att föra in i ekvationen..”

Skriven av: Josefin Strang

Artikeln är publicerad i Special Nest

Läs artikeln här>>