Välkommen på ett onlinesänt författarsamtal om att få till en fungerande vardag i familjer där någon har adhd eller autism. Samtalet leds av Attentions ordförande Anki Sandberg.

Medverkande

Lotta Borg Skoglund, psykiater och Martina Nelson, psykolog, båda författare till boken “Svart bälte i föräldraskap” och Samantha Coard, tonårsförälder och programledare för SVT:s “Superföräldrar”. Samtalet leds av Anki Sandberg, ordförande Attention. 

När: Tisdag 7 september, kl 18.00

Om boken

Mat, sömnproblem, skola, läxor, skärmtid, tjat, kompisar, syskonbråk, risktagande. Det finns många områden att hantera som förälder. Varje familj har sina helt egna unika förutsättningar – och i familjer där ett eller fler barn har adhd eller autism är föräldraskapet ofta extra krävande. Ofta är det just de utmaningar en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning i sig medför som gör att det är särskilt svårt att få till rutiner.Den här boken är för dig som kan känna att vardagen med barn är svårnavigerad. Här varvas npf-föräldrars inifrånperspektiv med de vanligaste frågorna vi författare som psykiater respektive psykolog dagligen träffar på. Föräldrarnas egna tips och förslag kompletteras med kunskap från aktuell forskning och vetenskapligt utvärderade råd. Det här är ingen handbok för att bli en perfekt förälder! Vår förhoppning är att du ska hitta tips och strategier att pröva i samspel med ditt barn för ett fungerande familjeliv med mer ork och glädje.