I samarbete med Panta Mera har pant för totalt 250 026 kr samlats in på First Camps destinationer runt om i landet. Dessa pengar går oavkortat till oss på Attention, vilket är fantastiska nyheter! 

– Flera familjer vi träffar på campingarna har en nära relation med eller känner någon som har NPF. Att campa har i flera fall varit en aktivitet som bidrar till en aktiv fritid, som är rolig och som många mår bra av. Det känns extra kul att få lämna över denna typ av donation till ett förbund som Attention som gör skillnad på riktigt, säger Mikael Wåhlund, ansvarig för Green Key/Miljö på First Camp.

Pengarna gör stor skillnad 

Behovet av att sprida kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i samhället är oerhört stort. Attention gör mycket, men vill alltid göra ännu mer för att personer med NPF ska få ett fungerande liv. Då vi är en ideell organisation med begränsade ekonomiska resurser, så är den här typen av donationer oerhört värdefulla för vårt fortsatta arbete. Pengarna kommer fördelas över hela vårt förbund och kommer bland annat gå till att stödja våra lokalföreningar med olika utbildningar, sprida olika kostnadsfria föreläsningar och ta fram informationsmaterial riktat direkt till barn med NPF. 

Avslutningsvis vill Attention rikta ett stort tack både till First Camp och till alla er som under sommarens camping valde att ge panten till oss!