Ikväll (2/2) sänder Uppdrag Granskning ett viktigt program som många av våra medlemmar kommer känna igen sig i. I programmet får vi följa med i Mollys, Tures och Elinas vardag och träffa deras föräldrar. Alla tre barnen har NPF och har en riktigt kämpig skolgång bakom sig.

Föräldrarna kämpar febrilt för att få barnen till skolan och få en anpassad skolgång som fungerar, men misslyckas gång på gång. De försöker också få stöd från BUP och socialtjänst, som gång på gång sviker familjerna. Familjernas slitsamma vardag varvas också med intressanta analyser av experter såsom Hejlskov, Gillberg, Bölte och Wieselgren.

Attention har bidragit med enkätresultat

I avsnittet refererar Uppdrag Granskning till Attentions enkätsvar. I vår skolenkät som som gick ut i september fick Uppdrag Granskning möjlighet att skicka med några specifika frågor som nu används i programmet.

Läs vår skolenkät “Hur kommer det gå den här terminen?” Den frågan hänger över hela familjen”

Programmet kan du se den 2/2 kl. 20-21 på SVT1 och även på SVT play.

Se de tre mer ingående avsnitten om Molly, Ture och Elina på SVT Play  

Följ granskningen på www.svt.se/granskning.