Välkommen till ett webbinarium med fokus på samhällets mest utsatta barn: Tjejer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) placerade på SiS.

Hör ett lösningsfokuserat samtal om hur vi kan göra det bättre för tjejer med NPF på SiS med Bo Hejlskov Elvén, psykolog, Maria Andersson Vogel, doktor i socialt arbete och Maria Bühler, psykolog och specialist i neuropsykologi.

Under webbinariet kommer Attentions arvsfonden finansierade projekt Ung dialog presentera sin nya rapport “Vad är det för fel på dig?” – Tjejer med NPF på SiS. Rapporten bygger på tjejers berättelser med egen erfarenhet från SiS och expertutlåtanden från bland annat Bühler, Hejlskov och Vogel.

Tid: Fredag den 1 april, kl. 09.00-10.00

Länk till webbinariet: https://youtu.be/ZC6UuSrVSsQ

Webbinariet är livesänt via Attentionplay. Ingen föranmälan krävs.

Det är sedan länge känt att tjejer med NPF som är placerade på SiS är en särskilt utsatt grupp. Trots att över hälften av alla tjejer inomde särskilda ungdomshemmen har diagnostiserad NPF, så är SiS inte rustat för att möta gruppen. I en samhällsdebatt med gängkriminalitet i fokus så blundar vi för de mest utsatta barnens behov. Det är nu dags att vi öppnar ögonen och tillgodoser tjejernas behov.