Erik Fenn med Aspergers har länge drömt om att jobba som sjukvårdare inom försvarsmakten. Han har varit engagerad inom hemvärnet som sjukvårdare i flera år. Hans drömmar raserades när Försvarsmakten nu väljer att stoppa honom från att göra lumpen på grund av hans diagnos. Erik har därför beslutat sig för att stämma försvaret för diskriminering.

– Erik har vårt fulla stöd, säger Attentions ordförande Anki Sandberg. Vi och många andra drog en lättnadens suck när DO:s för knappt ett år sedan klargjorde att man inte kan utesluta alla med diagnos från Försvaret och Polisen. Det är ett solklart exempel på diskriminering. För att undvika det ska en individuell prövning göras. I efterhand har vi fått många rapporter om att så inte sker. Eriks fall visar att Försvarsmakten fortsätter att utestänga alla med en diagnos inom autismspektrat trots de stora individuella skillnaderna som gör att enbart diagnosen säger ganska lite om vilken kapacitet man har för olika yrken.  

Se inslag med Erik i TV4